Rollen en rechten

 

Rollen en rechten

Medewerkers geef je een eigen inlogmogelijkheid. Gebruik daarna rechten & rollen om toegang te geven tot bepaalde onderdelen van de administratie of om deze aan te kunnen passen.

Rollen en rechten: een inleiding

Rollen en rechten gebruik je om medewerkers toegang te geven tot bepaalde functies en informatie binnen REOBtimaal.

Rechten geven aan om welke mogelijkheid/functie het gaat.
bijvoorbeeld: het lezen en bewerken van de planning.

Rollen geven een verantwoordelijkheid aan binnen een organisatie.
bijvoorbeeld: monteur, debiteurenbeheerder, inkoper of planner.

Om die rol te vervullen heeft een medewerker toegang nodig tot bepaalde informatie en functies binnen REOBtimaal. Daarom worden er verschillende rechten aan een rol toegekend om de medewerkers met die rol hun taak te kunnen laten uitvoeren.
Medewerkers worden één of meer rollen toegekend; iemand kan zowel debiteurenbeheer als inkoop voor zijn/haar rekening nemen. Een medewerker bezit de rechten uit alle aan hem/haar toegekende rollen samengenomen.
Als je een rol aanpast, dan heeft dat invloed op alle medewerkers met die rol.
Je kunt zo veel eigen rollen aanmaken als je wil.

REOBtimaal toont alleen de onderdelen toont die relevant zijn voor de rollen die een medewerker heeft. Zo levert REOBtimaal voor iedereen een doelgerichte werkomgeving!

Monteurs en ZZP-ers

Je kan bijvoorbeeld voorkomen dat een monteur er met de relatiegegevens vandoor gaat of zich met andere zaken gaat bezighouden, zoals de facturatie.

Om dat gedaan te krijgen maak je een rol en geeft deze alleen rechten tot het aanpassen van de werklijsten en het inkijken van de lijst uit te voeren werklijsten. Geef daarna de monteurs die rol.

Wil je ZZP-ers andere rechten geven dan de interne monteurs? Dan maak je op dezelfde wijze andere rol (bijvoorbeeld genaamd ‘zzp’). Geef aan wat de rechten zijn voor iemand met die rol en geef daarna aan welke medewerkers de rol ‘zzp’ hebben. Zo kun je aangeven dat een ZZP-er alleen werklijsten mag inzien/aanpassen waarop deze als monteur gekozen is.
Zo eenvoudig is het.