Veiligheid

 

Veiligheid

Uiteraard zijn de gegevens van je onderneming, en de beveiliging ervan, van uiterst belang voor jou én ons. Daarom regelen we dit niet intern, maar hebben we dit uitbesteed aan specialisten, die óók veel te verliezen hebben als er een probleem optreedt. REOBtimaal draait in één van de grootste datacentra van Europa. Voor de veiligheid is het niet handig hier alle beveiligingsmaatregelen uit de doeken te doen, maar ik zal er iets dieper op ingaan, zodat het duidelijk wordt hoe hoog beveiliging bij ons in het vaandel staat.

Versleuteling

Alle informatie die naar of vanuit REOBtimaal wordt verstuurd, is versleuteld met een sterk encryptie algoritme. We gebruiken hiervoor een sterke vorm van SSL (secure sockets layer) dat ook gebruikt wordt bij webshops en andere online financiële transacties.
In normaal Nederlands betekent dat iets of iemand tussen jouw computers/tablets en onze servers de communicatie niet kan afluisteren.

Gegevensbeveiliging

De gegevens die op onze servers staan opgeslagen blijven altijd eigendom van jouw onderneming. Je kunt ze dan ook altijd opvragen.
Om zeker te maken dat die gegevens daar ook veilig staan, worden ze op minstens twee verschillende plekken in het datacentrum opgeslagen.
Dit voorkomt dat het kapot gaan van een schijf of server gegevensverlies kan veroorzaken.

Om te voorkomen dat er iemand fysiek toegang krijgt tot servers en/of data is er een strenge toegangscontrole.

Softwarebeveiliging

Buiten het datacentrum bevat REOBtimaal ook nog een goed aantal beveiligingsmaatregelen. Welke dat zijn, mag ik niet duidelijk maken, maar als je in sommige situaties de ‘fout’-pagina met de robot ziet, weet dan dat deze je veilig houdt.

Bedrijfszekerheid

Bij storing in een server neemt automatisch een andere het over (redundant). Hetzelfde geldt voor de gegevensopslag en de netwerkonderdelen.

Samengevat

  • Toegangsbeveiliging
  • Brandbeveiliging (jawel)
  • Hackerbeveiliging
  • Versleutelde communicatie
  • Redundante opslag (gegevensbeveiliging)
  • Redundante servers
  • Noodstroomvoorziening
  • Redundante netwerkcomponenten
  • Automatische back-ups
  • Zichtbare en onzichtbare hackerbeveiligingen in REOBtimaal

Meer lezen over alle beveiliging en kwaliteitscertificaten die het datacentrum bezit? Lees hier dan meer over de beveiliging (Nederlands) en hier (Engels) of lees de samenvatting nog eens na in dit PDF bestand (Engels). Zoek je naar een meer formele beschrijving waaraan de hosting voldoet, dan kun je deze bij de certificaten en richtlijnen (Engels) vinden. Kies dan bij het keuzeveld ‘Compliance by service’ dan ‘Azure’.
Voor diegenen onder ons die niet graag het uitstapje maken naar die links heb ik hier een opsomming gemaakt een aantal richtlijnen, specifiek voor de EU: CDSA, CSA CCM, ENISA IAF, EU Model Clauses, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27018, MPAA, PCI-DSS, SHARED ASSESSMENTS, SOC 1 & 2 & 3.