Visuele inspectie

 

Visuele inspectie

In sommige situaties is het extra belangrijk dat blusmiddelen altijd aanwezig zijn en goed werken. Denk hierbij aan drukke publieke ruimtes en risicozones. Op deze plekken worden de blusmiddelen vaker gecontroleerd dan volgens het normale onderhoudspatroon nodig is. Er wordt op zo’n moment dan ook geen onderhoud uitgevoerd als dat niet nodig is, maar de controle dient wèl te worden geregistreerd.

Een aantal REOBtimaal-gebruikers heeft gevraagd om de toevoeging van visuele inspecties en deze kun je nu kiezen waar je normaliter het uitgevoerde onderhoud invoert (‘onderhoudstype’). Als je de werklijst afrondt, wordt de visuele inspectie netjes in het materiaallog en de tijdlijn bijgeschreven. Visuele inspectie kan worden gebruikt bij blusmiddelen, noodverlichting èn droge blusleidingen.

Situatieschets

Stel, je hebt een aantal blussers die elke 3 maanden moeten worden gecontroleerd, naast het gebruikelijk voorgeschreven onderhoudspatroon. Maak dan een werklijst aan met een interval van 3 maanden. Deze komt dan elke drie maanden terug in de planningstool ‘Komende werklijsten’. Noteer in de opmerkingen in welke maand het reguliere onderhoud plaats dient te vinden. REOBguard zal melden als het reguliere voorgeschreven onderhoud wordt vergeten, onafhankelijk van het interval van de werklijst.